tiistai 26. marraskuuta 2013

Voileipäkakku

Päätin meidän vuosipäivän kunniaksi tehdä voileipäkakkua. Tää on ihan hatusta vedetty resepti, erilainen kuin mitä yleensä teen. Tälläkertaa valitsin tummaksi leiväksi Real-leivän, koska täytteet on molemmat niin pehmeitä, että jyväisellä leivällä saadaan kakkuun rakennetta ja kunnon suutuntumaa.



Ohje:

12 viipaletta täysjyvä paahtoleipää
8 viipaletta Real-leipää

n 1.5 dl vettä
2 lihaliemikuutiota

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Keitä vesi ja liuota lihaliemikuutiot veteen. Kostuta leipäviipaleet (Real-leipä molemminpuolin). Älä kostuta päälimmäistä paahtoleipää.



Täyte 1 
200 g maustettua tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
½ prk (60g) smetanaa
½ oranssi paprika
150 g keittokinkkua
ruohosipulia

Kaikki aineet heitetään tehosekoittimeen ja blendataan tasaiseksi massaksi. Älä käytä täytteeseen leikkelettä jossa on "reunat" esim. Saunapalvi. Halutessasi voit myös pilkkoa ainekset veitsellä ja sekoittaa ne tavalliseen tapaan.


Täyte 2
6 dl emmental raastetta
2 dl maitoa
1 rkl vaaleaa maizena suurustetta
ripaus pippuria

Juusto ja maito sekoitetaan kattilassa ja pidetään miedolla lämmöllä niin, että juustosta ja maidosta tulee tasainen massa (ei saa kiehua, muuten juustosta tulee rakeista ja kokkareista.) Lisätään suuruste, ja sekoitetaan hyvin, annetaan olla vielä hetki liedellä.


Täyttö ja koristelu
1 tuubi majoneesia (250g)
Juustoraastetta
Kurkkua
Paprikaa

Täytä voileipäkakku niin, että molempia täytteitä tulee jokaiseen kerrokseen.
Levitä majoneesi kauttaaltaan kakun pintaan ja ripottele juustoraaste kakun sivuihin. Koristele pinta haluamallasi tavalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti