lauantai 2. marraskuuta 2013

Vadelmainen juustokakku

Olen innostunut paljon erilaisista juustokakuista, mutta olen vaan pitkään väsännyt kaikkia hyydytettyjä kakkuja. Eli ensimmäistä kertaa tein uunissa juustokakkua, idean ja ohjeen sain MTV3:sella pyörivästä Koko Suomi leipoo-ohjelmasta, jossa yksi kilpailijoista, Mailis tätä valmisti. Ohje kokonaisuudessaan löytyy täältä. Hieman jouduin soveltamaan vadelmien kanssa, koska ei saanut tuoreita vadelmia ja suomalaiset pakastevadelmatkin oli kaupasta loppunut.

Aloitin siis leipomisen sillä, että laitoin pussillisen pakastevadelmia kattilaan kaveriksi vähän sokeria ja vettä. Ja keittelin muutaman minuutin, ihan varmuuden vuoksi vaikka ne menivätkin myös uuniin vielä. Ja jäähdytin ne hyvin.
Vadelmat keittymässä
Tässä vielä ohje kirjotettuna ja siinä on mainittu myös mun variaatio:

Pohja:
150g digestive keksejä
100g voita

Ensin murskasin digestivekeksit muovipussissa kaulimella ihan pieneksi ja sitten lisäsin sulatetun voin sekaan. Vuorasin irtopohjavuuan (halkaisija 24cm) pohjan leivinpaperilla ja painelin keksiseoksen tasaisesti. Jonka jälkeen pohjaa paistetaan 170 asteessa n. 5 minuuttia.

Täyte:
600g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta 
1tl raastettua appelsiininkuorta
(en saanut sitruunaa enkä appelsiinin kuorta noin paljon, 
joten puristin kummastakin myös mehua pienen tilkan)
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
n. 200 g pakaste vadelmia

Sen jälkeen täytteen kimppuu, jonka tein kokonaisuudessaan vatkaimella, että sain aineet hyvin sekaisin keskenään. Ensin sekotin tuorejuuston ja ranskankerman kunnolla sekaisin, että se myös vähän pehmeni. Sitten lisäsin muut aineet, jonka jälkeen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekottaen. Kun massa oli hyvin sekoitettu lisäsin sen vuokaan niin, että laitoin noin puolet ensin ja sitten laitoin sinne tänne lusikalla vadelmia (eivät olleet kokonaisia, keittämisestä johtuen). Ja sitten loput massasta vuokaan ja laitoin vielä siihen päällekkin niitä vadelmia, koska ei ollut tuoreita vadelmia, joilla olisin voinut koristella paiston jälkeen.
 
Ennen uuniin menoa näytti tältä.
 
Seuraavaksi olikin sitten paiston vuoro, joka tapahtui 170 asteessa ja oli siellä n. tunnin, jonka aikana se kohosi aika mukavasti. Se oli kauniin ruskea pois otettaessa, mutta hyllyi vielä aika paljon. Hetken aikaa ku se oli pöydällä se menetti korkeutta aika paljon, mutta samalla hyllyminenki loppu. :D Koristelin sen vain laittamalla tomusokeria pintaan.

Juuri uunista tullut.
 Maku oli kyllä tosi onnistunut, vaikka ulkonäkö ei ehkä ole ihan niin hieno kuin joillain. Sitruuna ja appelsiini toi kivasti happoa ja makua tohon kakkuun, ois muuten voinu olla liian makea. Ensi kerralla voisi laittaa vähän enemmän vadelmaa. Tätä teen kyllä joskus uudestaan!

Leikattu palanen, joka lautaselta hävis parempiin suihin nopeasti!
 -Jasmin- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti