Aloitin siis leipomisen sillä, että laitoin pussillisen pakastevadelmia kattilaan kaveriksi vähän sokeria ja vettä. Ja keittelin muutaman minuutin, ihan varmuuden vuoksi vaikka ne menivätkin myös uuniin vielä. Ja jäähdytin ne hyvin.
![]() |
Vadelmat keittymässä |
Pohja:
150g digestive keksejä
100g voita
Ensin murskasin digestivekeksit muovipussissa kaulimella ihan pieneksi ja sitten lisäsin sulatetun voin sekaan. Vuorasin irtopohjavuuan (halkaisija 24cm) pohjan leivinpaperilla ja painelin keksiseoksen tasaisesti. Jonka jälkeen pohjaa paistetaan 170 asteessa n. 5 minuuttia.
Täyte:
600g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
(en saanut sitruunaa enkä appelsiinin kuorta noin paljon,
joten puristin kummastakin myös mehua pienen tilkan)
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
n. 200 g pakaste vadelmia
Sen jälkeen täytteen kimppuu, jonka tein kokonaisuudessaan vatkaimella, että sain aineet hyvin sekaisin keskenään. Ensin sekotin tuorejuuston ja ranskankerman kunnolla sekaisin, että se myös vähän pehmeni. Sitten lisäsin muut aineet, jonka jälkeen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekottaen. Kun massa oli hyvin sekoitettu lisäsin sen vuokaan niin, että laitoin noin puolet ensin ja sitten laitoin sinne tänne lusikalla vadelmia (eivät olleet kokonaisia, keittämisestä johtuen). Ja sitten loput massasta vuokaan ja laitoin vielä siihen päällekkin niitä vadelmia, koska ei ollut tuoreita vadelmia, joilla olisin voinut koristella paiston jälkeen.
![]() |
Ennen uuniin menoa näytti tältä. |
![]() |
Juuri uunista tullut. |
Maku oli kyllä tosi onnistunut, vaikka ulkonäkö ei ehkä ole ihan niin hieno kuin joillain. Sitruuna ja appelsiini toi kivasti happoa ja makua tohon kakkuun, ois muuten voinu olla liian makea. Ensi kerralla voisi laittaa vähän enemmän vadelmaa. Tätä teen kyllä joskus uudestaan!
![]() |
Leikattu palanen, joka lautaselta hävis parempiin suihin nopeasti! |
-Jasmin-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti