tiistai 5. marraskuuta 2013

Suolainen piiras perunapohjalla

Äiti on aina kutsunut tätä piirakkaa jostain syystä "Tarjan piiraaksi", ja sillä nimellä se on mun reseptikirjassakin. En oo koskaan löytänyt selitystä sille, miksi juuri Tarjan piiras, koska netistä ei moista löydy. Ehkä tää resepti on alunperin ollut jonkun äidin Tarja-nimisen kaverin tai jotain.

Tää kuitenkin on aika pitkälti tavallinen kinkku/kasvis/tonnikala mikä tahansa piiras perunapohjalla. Perunapohja sopii kaikenlaisiin suolaisiin leivonnaisiin.



Taikinasta saa yhden ison piirakan tai 10-12 pikkupiirasta.

Pohja:
100g keitettyä perunaa
100g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl suolaa

Päälle:
2dl kermaa
2 kananmunaa
pippuria
4 dl juustoraastetta
kinkkusuikaleita
säilöttyjä herkkusieniä
pekonikuutioita

Täytteenä voi käyttää ihan mitä tahansa vain keksii, esim. aurajuustoa, ananasta, katkarapuja, tonnikalaa, salamia...

Ohje:
Laita uuni lämpiämään 175°c
Keitä perunat ja tee niistä muusi. (Itse laiskana tykkään käyttää pakastettua valmis perunamuusia, jota tulee 100g.) Sekoita huoneenlämpöinen voi perunamuusin kanssa. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin n. vartiksi että sitä on helpompi käsitellä. Voitele vuoka.

Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille, jos taikina tarttu, ripottele vehnäjauhoja.

Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kerma sekä pippuri.

Levitä valitsemasi täytteet vuokaan, juustoraaste päälimmäiseksi. Kaada kerma-munaseos juustoraasteen päälle.

Paista 175°c noin 40 minuuttia, tai kunnes taikina ja juusto ovat kauniin kullanruskeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti