maanantai 11. marraskuuta 2013

Isänpäivän suklaa-vadelmakakku

Olin koko isänpäiväviikonlopun äitin ja iskän luona kylässä. Oli mukava nähdä perhettä pitkästä aikaa. Oli myös mukava leipoa kun kerrankin kakulle oli syömäreitä.
Kakku on tavallinen suklaakakku, jonka välissä on sekä vadelma, että suklaatäytteet.



Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
1 tl leivinjauhetta

kostutukseen omenamehua
pinnalle vadelmahilloa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää jauho-kaakao-leivinjauheseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota vuoka (24cm irtopohja). Paista kakkua uunin keskitasolla 175°c noin 30 minuuttia. Nosta kakku alustan päälle ja anna jäähtyä.

Vadelmatäyte:
n. 150 g vadelmia
½ dl sokeria
150 g maitorahkaa

Keitä vadelmia kattilassa n. 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sokeri ja anna jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.

Suklaatäyte:
75 g Fazerin sinistä
1 dl vispikermaa

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa ja kermavaahto keskenään.

Leikkaa kakku. Kostuta omenamehulla. Levitä vadelmatäyte ja päälle kerma-suklaatäyte. Nosta kansi päälle. Levitä vadelmahillo kakun pintaan. (vadelmahillo kiinnittää sokerimassan kakun pintaan). Nosta kakku jääkaappiin.

 Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoita sivut ja leikkaa ylimääräinen massa pois.


Kakun päällä olevat tähdet ovat Vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Käytin tähtien leikkaamiseen pientä piparkakkumuottia. Kiinnitin tähdet kostuttamalla niiden nurjan puolen Koskenkorva Vanilla Vodkalla, mutta jos kakkua on syömässä lapsia, kiinnitetään tähdet tai muut kuviot kakkuun vedellä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti