Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
Ensin vatkataan munat ja sokeri hyvin vaahdoksi, jonka jälkeen lisätään muut aineet siivilän kautta. Mulla itselläni kävi niin hassusti, että ensimmäinen kakku lässähti ihan täysin, joten tein kaksi eri kakkua, joista toinen onnistui sitten paremmin, mutta päätin käyttää kaikki pohjat kakkuun. Varsinkin kun päätin jo, että halua kolme kerrosta. Taikinan pistin 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, joka oli voideltu rasvalla. Melkein paras tulisi, jos tekisi sen 20cm vuokaan, niin saisi helposti sen 3 kerrosta leikattua yhdestä pohjasta. Kakku paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.
![]() | ||
Kakku ennen uuniin menoa |
1 levy tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
Kerma vatkataan vaahdoksi, suklaa sulatetaan vesihauteessa. Sekoitin sulatetun suklaan ensin tuorejuustoon, jonka jälkeen sekoitin sen varovasti kermaan, johon olin vatkausvaiheessa lisännyt sokerit.
![]() |
Kakun täyttö, pursotusta vaille valmis |
![]() |
Valmis kakku. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti