lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kuvioillinen kääretorttu

Olen jo pitkään ajatellut, että kääretorttuhan on ihan tylsä ja tavallinen, kunnes löysin mielenkiintoisen kuvan netistä. Siinä oli kuva kuviollisesta kääretortusta ja halusin tietysti heti sitä kokeilla. Nyt muistin jopa kuvata tekemisen vaihe vaiheelta.

Ensin laitetaan uuni lämpenemää 225 asteeseen ja laitetaan pellille leivinpaperi valmiiksi.

Ohje:
4 kananmunaa
saman verran sokeria
saman verran venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1 rkl kaakaojauhetta

Ohje voi joistain tuntua hieman oudolta, mutta helpoiten nuo saa mitattua kun ottaa esim. kolme samanlaista lasia vierekkäin, johon ensimmäiseen rikotaan munat. Sen jälkeen vain katsotaan, että muissa laseissa on saman verran aineksia.

Sen jälkeen vaahdotetaan munat ja sokeri sekä samalla sekoitetaan venhäjauhot ja leivinjauhe yhteen, mutta EI vielä kaakaojauhetta. Kun vaahto on valmis siivilöidään kuivat taikinaan ja sen jälkeen koitetaan nuolialla sekaisin varovasti.

Sitten laitetaan taikinaa pursotinpussiin, jossa on joko pieni reikä/pyöreä tyllä ja pursotetaan taikinaa haluamaan kuvioon. Niinkuin alla olevassa kuvassa.

Pursotus ennen paistoa
Sitten onkin aina laittaa se jo uuniin minuutiksia, joka aikana siihen mitä taikinaa on jäljellä lisätään siivilän läpi kaakaojauhe ja sekoitetaan varovasti taas. 

Pursotus paistamisen jälkeen
Kun kuvio on ollut minuutin uunissa kaadetaan loput taikinasta sen päälle ja paistetaan uunissa niin n. 5-10 minuuttia, mutta niin että taikinaa ei tartu enään kun kokeilee tikulla. 

Sen aikana voi varata jo pöydälle tyhjän leivinpaperin, johon ripotellaan sokeria. Kun kääretorttu tulee uunista se kipataan saman tien uudelle paperille ja hetken jäähdyttämisen jälkeen irrotetaan päällä oleva leivinpaperi HYVIN varovasti, ettei kuvio vain jää siihen irrotettavaan paperiin, niinkuin mulle kävi muutamassa kohdassa. 

Paiston ja leivinpaperin irrottamisen jälkeen
Kun leivinpaperi on irrotettu pitää pohja taas kääntää, koska muuten kaunis kuvio jäisi sisäpuolelle. Sen jälkeen onkin täytteen teon aika! Tällä kertaa teenkin sisälle banaani-rahka-kerma täytteen, joka on hyvin simppeli.

Täyte:
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
2 banaania
oman maun mukaan sokeria

Kerma vatkataan ja siihen sekoitetaan rahka ja pilkottu baanaani sekä vähän sokeria. Ja ei muutakun täyttämään, pitää vaan varmistaa ettei pohja ole yhtään kuuma, ettei maitotuotteet sula. 

Täyte paikallaan.
Ja sitten vaan kieritetään varovasti leivinpaperia apuna käyttäen ja nautitaan!

Valmis kääretorttu!


1 kommentti:

  1. Borgata Hotel Casino & Spa, Atlantic City - Mapyro
    Find your way around the casino, enjoy a swim 김천 출장샵 in the pool, and enjoy the poolside 원주 출장마사지 pool view. See what's open and closed in Borgata at Casino. 삼척 출장마사지 Rating: 2.7 · 경주 출장샵 ‎1,811 김포 출장마사지 votes

    VastaaPoista