keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Aleksanterinleivokset

Mulle tuli tänään yhtäkkinen tarve saada leipoa. Hetken nettiä tutkailtuani päädyin aleksanterileivoksiin, koska mulla oli kotona lähes kaikki tarpeellinen valmiina. Ainoastaan omenamarmeladi piti käydä kipaisemassa kyläkaupalta.
Tää oli mun ensimmäinen kerta aleksanterien kanssa, mutta homma osoittautui helpommaksi kun olin kuvitellut.





Taikina:
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
200g voita
1 kananmuna

Täyte:
n. 1dl omenamarmeladia (vadelma tai muu käy myös)

Kuorrute:
1 dl tomusokeria
1 dl mansikan makuista tomusokeria
2 rkl vettä tai sitruunamehua
3 palaa suklaata

Valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi sekaan. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa ½ tuntia. Kauli taikina leivinpaperin päällä suunnilleen pellin  kokoiseksi levyksi (n. ½cm paksu). Paista 175°c n. 20 minuuttia.

Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se kahtia. Levitä toisen puolikkaan päälle marmeladi ja nosta toinen levy päälle kanneksi. Leikkaa reunat tasaiseksi.

Sekoita tomusokerit ja vesi keskenään notkeaksi tahnaksi ja levitä se levyjen päälle. (jos haluaa tehdä suklaaraitoja, suklaa kannattaa ennen tahnan levitystä sulattaa pursotinpussissa vesihauteessa.)
Pursota suklaasta raitoja leivosten päälle ja vedä hammastikulla viivoja leivosten pintaan.

Leikkaa tasakokoisia leivoksia ennen kuorrutteen jähmettymistä.

Valmiit taikinalevyt

Kuorrute ja suklaa paikallaan



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti