Tää oli mun ensimmäinen kerta aleksanterien kanssa, mutta homma osoittautui helpommaksi kun olin kuvitellut.
Taikina:
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
200g voita
1 kananmuna
Täyte:
n. 1dl omenamarmeladia (vadelma tai muu käy myös)
Kuorrute:
1 dl tomusokeria
1 dl mansikan makuista tomusokeria
2 rkl vettä tai sitruunamehua
3 palaa suklaata
Valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi sekaan. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa ½ tuntia. Kauli taikina leivinpaperin päällä suunnilleen pellin kokoiseksi levyksi (n. ½cm paksu). Paista 175°c n. 20 minuuttia.
Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se kahtia. Levitä toisen puolikkaan päälle marmeladi ja nosta toinen levy päälle kanneksi. Leikkaa reunat tasaiseksi.
Sekoita tomusokerit ja vesi keskenään notkeaksi tahnaksi ja levitä se levyjen päälle. (jos haluaa tehdä suklaaraitoja, suklaa kannattaa ennen tahnan levitystä sulattaa pursotinpussissa vesihauteessa.)
Pursota suklaasta raitoja leivosten päälle ja vedä hammastikulla viivoja leivosten pintaan.
Leikkaa tasakokoisia leivoksia ennen kuorrutteen jähmettymistä.
Valmiit taikinalevyt
Kuorrute ja suklaa paikallaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti