Tuulihattutaikina:
125g voita
2½ dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Täyte:
1 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk ruohosipulituorejuustoa (200g)
3 rkl majoneesia
150g keittokinkkua tai vastaavaa
tuoretta ruohosipulia
pippuria
ripaus suolaa
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot samalla sekoittaen sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta kokoajan vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista.
Tältä massa näyttää, kun se irtoaa reunoista |
Ota kattila liedeltä ja lisää leivinjauhe. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja vatkaa kananmunat sekaan yksitellen. (ei kuumaan, ettei kananmuna "kypsy")
Levitä taikina uunipellille leivinpaperille. Paista 225°c 20-25 minuuttia, tai niin kauan kunnes pinnassa on kaunis väri. Anna jäähtyä.
Levitä taikina pellille käyttäen nuolijaa. Taikina tahtoo tarttua, joten levittämisen helpottamiseksi kannattaa nuolijaa välillä uittaa viileässä vedessä. |
Vatkaa kerma. Sekoita kerma, tuorejuusto, majoneesi, kinkku, ruohosipuli ja mausteet keskenään ja levitä tuulihattulevyn päälle.
Kääri rullalle kääretortun tapaan. Anna rullan vetäytyä hetki jääkaapissa ennen viipalointia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti