Ohje:
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Ensin kiehautetaan kattilassa vesi ja voi seos, jonka jälkeen lisätään siivilöidyt venhäjauhot (johon sekoitettu leivinjauhe). Taikinan pitäisi sekoituksen jälkeen irrota kulhosta, samanlailla ku näkyy alla olevassa kuvassa.
![]() |
Taikina ennen munien lisäämistä |
Taikinan tulee olla aika sitkeää, kun se pursotetaan pellille sopivan kokoisia tuulihattuja. Niiden väliin pitää jättää aika reilusti tilaa, koska ne kohoavat aika paljon.
![]() |
Pursotetut tuulihatut ennen uuniin menoa. |
![]() |
Tuulihatut uunista tulon jälkeen. |
Vadelmatäyte:
200 g pakastevadelmia
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 liivatelehteä
tilkka vettä
oman maun mukaan sokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto ja vadelmat keskeneään. Lisää kerma. Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita vähän kerrallaan täytteeseen.
Leikkaa tuulihatut puoliksi ja pursota reilusti täytettä sisälle. Ja niin tulee herkullisia tuulihattuja.
![]() |
Valmiit tuulihatut |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti