torstai 13. maaliskuuta 2014

Hedelmä-pavlova

Mä innostuin tästä ku törmäsin ohjeeseen sattumalta selailin netistä kivoja reseptejä. Pakko oli heti päästä kokeilemaan, ja koska syöjät oli valmiiksi jo tiedossa, ni ei muuta kuin kaupan hedelmäosaston kautta leipomaan.

Ajattelin että kesällä olisi ihana tehdä pavlova tuoreilla marjoilla. Näin talvella on hyvä käyttää eksoottisia hedelmiä, sillä jopa mangoja saa nykyään kaupasta valmiiksi syöntikypsinä.



Marenki:
4 valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä (käytin Maizenaa)

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk maustettua sitruunarahkaa
4 tippaa vaniljaesanssia (1 tl vaniljasokeria)

Kypsä mango
Kiivi
Passionhedelmä

Valmistus:

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen kokoajan vatkaten. Vaahto on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita hyvin.

Voit halutessasi voidella leivinpaperin kevyesti voilla. Pursota marenkivaahto leivinpaperilla päällystetylle pellille noin Ø 25cm. Pyri tekemään reunoista hieman korkeammat kuin keskustasta, niin täytteelle jää kiva "kuppi".



Paista 100°c n 1½ tuntia tai niin kauan kunnes marenki on päältä rapsakka ja oljen värinen ja sisältä pehmeää ja vaahtokarkkimaista. Anna jäähtyä. Siirrä varovasti tarjoiluastialle, marengin pinta halkeilee herkästi.

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vanilja. Levitä seos marengin päälle.

Vuole kuoritusta mangosta kuorimaveitsellä lastuja päälle. Kuori kiivi ja viipaloi siitä lohkoja. Koverra passionhedelmän sisus lusikalla ja valuta se muiden hedelmien päälle.

Jos valmistuksen ja tarjoamisen välissä on aikaa, lisää kiivit vasta ennen tarjoilua, koska maitotuotteet tahtoo hapantua kiivin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti