tiistai 11. helmikuuta 2014

Nopeat mustikkamuffinit

Meille oli sunnuntai-iltana tulossa vieraita, eikä ollut mitään tarjota. Muistin että meillä oli mustikoita pakastimessa, ni päätin sitten ykskaks yllättäen leipoa vähäsen. Tää oli siitä kiva resepti, ettei tässä tarvinnut vatkata mitään. Kuivat aineet vain sekoittaa, jonka jälkeen muut aineet päälle ja sekoittaa massa tasaiseksi.
Itse tein puolikkaan taikinan, josta tuli 10kpl, mikä tarkoittaa sitä, että kokonaisesta tulee n. 20kpl.
Annostelin taikinan vuokiin jäätelökauhalla, mitä eräs ystävä suositteli tasakokoisten muffinien aikaansaamiseksi.



Mustikkamuffinit n. 20kpl:

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
1 dl kermaa tai maitoa
100g voita (1 dl jos käytät pullomargariinia)
2 munaa


Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Sulata rasva.
Jaa taikina vuokiin (itse laitan aina kaksi paperista vuokaa päällekkäin, ettei muffinit leviä pitkin uunia.) Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuuttia.




Muffineista tuli tällaisella pikataikinalla hyvin kuohkeita ja maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti