lauantai 15. helmikuuta 2014

Marengit

Tein viime jouluna joululahjaksi ihmisille ensimmäistä kertaa marenkeja ja innostuin taas niiden tekemisestä. Tässä on tosi simppeli ja helppo ohje niiden tekoon, muutaman asian kun muistaa ni tulee hyviä!

Tein tällä kertaa marianne-marenkeja, eli laitoin massaan mariannerouhetta. Olen kokeillut myös turkinpippurirouheella ja melkein mielikuvitus on rajana mitä sinne sekaan voisi pistää. Mitään hirveän "kosteata" ei sekaan kannata pistää. Voi myös jos haluaa jättää seasta kaikki pois ja tehdä kauniin valkoisia. Minun tämän kertaiset marengit on hiema peigejä mikä johtuu seassa olevasta mariannarouheesta. Seuraavalla ohjeella tulee n. yksi pellillinen.

Ohje:
2 kananmunan valkuaista
100 g (n. 1,15dl) sokeria
mariannerouhetta maun mukaan

Ensin erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa niitä kovaksi vaahdoksi, kun vaahto alkaa kovenemaan lisää sokeria pienissä erissä koko ajan sekoittaen sähkövatkaimella. Sen jälkeen kun seos on kiiltävä ja ei tipu kulhosta vaikka sen kääntää ympäri on seos valmis. Sen jälkeen sekoitin nuolialla rouheen.

Sitten seos pursotinpussiin ja ei kun pursottamaan pellille, siinäkin on vain mielikuvitus rajana, että minkä kokoisia/muotoisia haluaa tehdä! Paisto tapahtuu 120 asteessa ja paisto aika riippuu hyvin paljon marengin koosta, mutta itsellä on aika ollu yleensä aika lähellä puoltatoista tuntia. Ne ovat siis valmiina kuivia ja kevyitä. Ja jos haluaa tehdä isomman satsin näitä voi pellit laittaa yhtä aikaa uuniin vaikka ei olisikaan kiertoilmauuni.

Valmiit marengit
Marenkeja voi syödä sellaisenaan tai sitten esimerkiksi ne kun murskaa sopivat jäätelön sekaan todella hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti